Hoe Apache kapot moest – klein en kwetsbaar?

Hoe een ontmoeting tussen schimmige vastgoedmannen en politici werd gefilmd, nationaal nieuws werd en bijna de ondergang werd van een kleine redactie. Apache heeft na jarenlang procederen gewonnen van LandInvest, dat gelinkt was aan de machtigste partij van België. ex-kabinetsmedewerker van Bart de Wever. Jarenlange schadeclaims boven Apache, bijna over de kop gegaan. Een benefiet georganiseerd. Een jarenlange existentiële strijd – hoe overleef je dat? En hoe kom je in die jaren nog toe aan onderzoeksjournalistiek?


Verpletterd

Hoe wapen je je als kleine partij tegen het grote geld van de mensen wiens wandaden je onthult? Waren andere media wel solidair genoeg? Wat als Apache, Follow the Money en Investico op een dag worden verpletterd door iemand met diepe zakken?