Lieven Scheire

Wie dacht meteen na de laatste workshop de eerste trein huiswaarts te kunnen nemen, die vergist zich deerlijk. Want de VVOJ sluit de conferentie voor het eerst af met een half uurtje vrolijke inzichten van fysicus, wetenschapsexpert en comedian Lieven Scheire, die de geesten zal verlichten met wetenschappelijk verantwoorde grappen over, onder meer, kunstmatige intelligentie en natuurlijk over journalistiek. Scheire (40) heeft zijn eigen tv-show (Scheire en de Schepping) en runt het platform Nerdland, een combinatie van een festival, een podcast en een uitgeverij. 

AI

Hij toert met zaalshows door Vlaanderen en Nederland én steekt af en toe de plas over voor een uitje langs de Britse comedyscene, die hem liefdevol in de armen sloot als ‘the secret Belgian lovechild of Stephen Fry and Dara Ó Briain’). Niet te missen, dus! Voor wie een voorproefje wil van de kronkels in zijn hoofd, check