Masterclass Paul Myers gecanceld

De VVOJ-conferentie had donderdag a.s. moeten beginnen met een masterclass door Paul Myers. Meer dan vijftig mensen, meldden zich aan en wij keken er ook ontzettend naar uit. Helaas kan de masterclass van Paul aanstaande donderdag niet doorgaan vanwege een dramatische ontwikkeling in zijn privéleven.

Er is keihard gewerkt om een minstens zo’n goede vervanger te vinden die een dag onderwijs kan verzorgen binnen hetzelfde thema, maar dat is helaas niet gelukt. We proberen de masterclass te verschuiven naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Deelnemers hebben hierover inmiddels bericht gekregen.

Masterclass Internetresearch

 

Heb je redelijk wat ervaring in online research, maar zou je graag kennis maken met geavanceerde zoektechnieken? Dan is de masterclass Internetresearch iets voor jou. De bekende BBC-trainer Paul Myers komt speciaal voor deze masterclass overgevlogen om ervaren journalisten nog beter te leren researchen.

Paul Myers is sinds 1995 trainer en consultant bij BBC Academy en verzorgt BBC Investigation support, een online researchbron voor BBC journalisten. Paul heeft diverse innovatieve onderzoeksstrategieën ontwikkeld door technische kennis in te zetten voor journalistieke doeleinden. Door die kennis te delen helpt hij anderen onderzoeksresultaten ‘hard’ te maken. Als trainer geeft Paul Myers les in uiteenlopende digitale onderzoeksmethoden, van social media tot digitale fotografie. Paul Myers heeft gewerkt voor BBC programma’s als Panorama, Watchdog, Inside Out, BBC News, BBC Online, local & national radio and the BBC World Service. En hij heeft trainingen gegeven bij onder meer The United Nations, The Guardian Newspaper, KPMG, The Financial Times, Channel 4, CNN and the World Bank.

In de masterclass die Paul Myers in Tilburg gaat geven komen ondermeer de volgende onderwerpen aan de orde:

·       Zoeken met Google voor gevorderden
·       Onderzoek doen in social media
·       Onderzoek doen met behulp van foto’s
·       Geolocation, het achterhalen van de locatie van een internetgebruiker
·       Het achterhalen en verifiëren van online content of digitale bronnen
·       Geavanceerde technische tools
·       Digitale veiligheid

De masterclass wordt op donderdag 21 november in Tilburg gehouden, de dag voorafgaand aan de conferentie, van 10.00 tot 16.30 uur.

De kosten bedragen € 200,=, de lunch is inbegrepen. De Masterclass is inmiddels vol.

De masterclass wordt gegeven aan de Fontys Hogeschool Journalistiek, Prof. Gimbrèrelaan 16, Tilburg.

Paul Myers

Paul Myers