Praktische informatie

Op 19 en 20 november houdt de VVOJ haar jaarlijkse conferentie onderzoeksjournalistiek in Brussel. Op deze pagina alle praktische informatie op een rijtje

 

Covid-19 Maatregelen - Covid Safe Ticket

Update: 11-11-2021

We willen graag dat de conferentie een veilige plek is om elkaar te ontmoeten. Daarom voelen we ons als organisatie genoodzaakt om bij binnenkomst op de conferentie-locatie te vragen om een coronapas of Covid-Safe-Ticket. Daarnaast willen we alle deelnemers, sprekers en staf (vrijblijvend) verzoeken om voor vertrek een thuistest te doen. Natuurlijk worden ook de algemene hygiënemaatregelen in acht genomen. Houd er rekening mee dat er ter ventilatie een raam open zal staan in het lokaal. Ook willen we nogmaals iedereen verzoeken thuis te blijven bij klachten en de conferentie dan gewoon online mee te beleven – dat kan ook met een regulier ticket.

—-

In België wordt het zogenaamde Covid Safe Ticket (CST) gehanteerd. Dat is gebaseerd op het ‘EU Digitaal Corona Certificaat’ en werkt op exact dezelfde manier als in Nederland het ook daarop gebaseerde coronatoegangsbewijs (voor binnenlands gebruik) en het test-, vaccinatie- en herstelbewijs (voor het buitenland): QR codes scannen groen of rood.

Indien je als Nederlander dus een geldig certificaat (digitaal of op papier) hebt, beschik je over een ‘Covid Safe Ticket’. Dat kun je dan laten zien waar het op dat moment nodig is. 

Daarnaast kan het nodig zijn het zogenaamde Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen. Ben je als Vlaming langer dan 48 uur in het buitenland geweest of verblijf je als buitenlander langer dan 48 uur in België, dan moet je het PLF invullen. Reis je per vliegtuig of per boot naar België, kom je met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone naar België of verbleef je de 14 dagen voorafgaand aan je komst naar België in een hoog risicoland, dan is altijd een PLF nodig. Lees hier meer informatie over het Passagier Lokalisatie Formulier. Je kunt het daar ook invullen en downloaden.

Conferentielocatie

Erasmushogeschool Brussel – Campus Kanal

Adres: Slotstraat 28, 1000 Brussel, België

Diner - La Manufacture

RESTAURANT La Manufacture

Rue Notre Dame du Sommeil 12 1000 Brussel

Parkeren en OV

Wij adviseren zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. 

Parkeren kan in de buurt van Campus Kanal op straat of in de verschillende Q-Parks (Dansaert en Lepage op 300 meter). 

Hotels

Hoteltickets kun je met korting bestellen bij de Brussels Booking Desk, volgens het principe van “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Voel je overigs vrij om via welke boekingsite dan ook een hotel te zoeken, omdat de prijs of annuleringsvoorwaarden in sommige gevallen gunstiger kunnen zijn.